COLÒNIES DE 6È

Del dimecres 17 al divendres 19 de maig vam anar de colònies a la Rectoria de Vallcàrquera, al Figaró. Vam anar al mateix lloc que van anar els alumnes que feien sisè l'any passat.

El primer dia al matí vam anar caminant des del Figaró fins a la casa de colònies, i pel camí anàvem fent parades per parlar d'animals i plantes que anàvem trobant. També vam veure un antic molí que s'utilitzava per moldre el gra.

Quant vam arribar a la casa vam dinar i vam jugar una estona. A la tarda vam anar a la bassa per agafar animals i insectes i l'Israel i la Sílvia ens van explicar coses molt interessants sobre els animals que havíem trobat.

A la nit vam fer un joc molt divertit on un grup de caçadors furtius havia d'aconseguir trobar 10 animals amagats pel voltant de la casa i un grup de guàrdies forestals havia d'atrapar i sancionar els caçadors furtius.

El segon dia al matí vam anar caminant fins al cim d'un turó que hi havia a prop de la casa. Per arribar a la casa ens van ensenyar a orientar un mapa amb l'ajuda de la brúixola i a ser capaços de triar el camí correcte per arribar al lloc desitjat. Des de la casa hi havia unes vistes fantàstiques, fins i tot es veia la torre de Collserola i Montjuïc.

A la tarda vam anar a la riera de Vallcàrquera i vam buscar insectes indicadors de la qualitat de l'aigua. Quant vam haver trobat tots els insectes que vam poder vam mirar una taula on especificava quina qualitat tenia l'aigua del riu segons els insectes que hi havia. Vam poder observar que el riu tenia una qualitat de 8/9 sobre 10, és a dir, molt bona.

A la nit ens van explicar 4 llegendes força entretingudes.

Al dia següent vam fer una activitats per aprendre a seguir camins GR(gran recorregut) o PR(petit recorregut), on anàvem trobant un seguit d'enigmes que havíem de resoldre sobre el que havíem après durant la nostra estada.

Després de dinar vam tornar caminant cap a l'estació i vam anar cap a casa nostra a descansar.