La nostra escola s’ubica al barri de la Barceloneta i forma part del districte de Ciutat Vella.
La seva localització privilegiada fa que l’escola sigui un espai obert al mar formant part d’un barri amb tradició marinera i treballadora de les indústries derivades del port.

L’escola és va inaugurar al curs 1982 en terrenys que antigament havien estat ocupats per “La Maquinista”. Al llarg de tots aquests anys s’han anat fent remodelacions i redistribuint els diferents espais.
Forma part del complex educatiu-esportiu de la Barceloneta format per: l’Escola Alexandre Galí, IES Salvat Papasseit, Escola Narcís Monturiol i les pistes esportives del barri.

Qui som?
Els trets d’identitat i que ens defineixen com escola Alexandre Galí són:

  • Som una escola pública al servei de la comunitat educativa
  • Una escola laica, és a dir, que no potenciem les opcions confessionals i aconfessionals de les famílies però treballem les nostres tradicions.
  • Som una escola pluralista, respectant les opcions i condicions personals i familiars de tothom, treballant per una educació coeducadora i no sexista.
  • El català és la llengua d’ensenyament-aprenentatge i de comunicació.L’escola està arrelada a la realitat històrica, social i cultural del nostre barri, a la nostra ciutat i al nostre país.
  • Formem part del programa d’Escoles Sostenibles impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació i potenciem la sensibilitat pel medi ambient. Som una escola acollidora i compromesa amb la societat.
  • Transmetem els valors universals de respecte, de tolerància, de solidaritat, de convivència, cooperació, d’empatia, amb l’objectiu de formar ciutadans democràtics, crítics, imaginatius, curiosos, lliures , solidaris i feliços.
  • L’escola ha de ser l’espai perquè el nostre alumnat pugui desenvolupar les seves habilitats emocionals i socials i capacitats cognitives.
  • Som una escola inclusiva perquè atenem a tots els infants i adoptem les mesures necessàries per atendre la diversitat.
Escola Alexandre Galí