Vols veure les activitats musicals que anem fent els nens i nenes de tota l’escola?  Visita’ns aquí!

LA CANTÀNIA

La Cantània és un projecte que no para de créixer any darrera any. Prop de 50.000 alumnes van participar a la cantata d’aquest últim curs a l’Auditori de Barcelona. La nostra escola fa més de 10 anys que hi participa. Els alumnes de 4t són els protagonistes de participar en aquest projecte. Durant tot el curs es preparen les cançons i coreografies que hauran d’escenificar i cantar el dia de l’audició conjuntament amb els nens/es d’altres escoles de tot Catalunya. La cantata de l’any 2017 portava per títol “La Nit dels malsons”.

DANSA ARA

El “Dansa Ara” és un projecte de dansa contemporània organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i va dirigit a l’alumnat de cicle inicial de les escoles de Barcelona. Els alumnes de 2n des de l’àrea de Educació Física i Música memoritzen les coreografies i aprenen habilitats rítmiques mitjançant la dansa contemporània. Durant el curs els alumnes aprenen el repertori de danses que hauran de representar a final de curs al Palau Sant Jordi, en un espectacle de dansa contemporània.

https://www.youtube.com/watch?v=cNKQV_Kfv1k

ELS COMPOSITORS ENTREN L’AULA

Els alumnes de 5è durant el curs treballen un compositor català contemporani. S’inspiren amb l’obra musical d’aquest compositor per crear una obra pròpia amb els instruments dels quals disposem a l’aula. Després el compositor ve a l’aula per tal de ajudar als alumes a millorar les seves pròpies creacions. Finalment, els alumnes participen en un concert a l’Auditori a on interpreten les seves pròpies creacions conjuntament amb altres escoles.

ESCOLA DE BASTONERS

L’escola cada any participa en la proposta “Escola de Bastoners del Districte de Ciutat Vella”. Els protagonistes són els alumnes de 3r de Primària que aprenen a ballar el Ball de Bastoners i altres danses tradicionals durant el curs. A final de curs es fa una representació davant del Pla catedral de Barcelona amb totes les escoles que han participat amb la finalitat de gaudir d’una festa bastonera infantil amb l’objectiu d’apropar el ball de bastons i la cultura popular a les escoles.
El grup de Bastoners de l’escola participen i col·laboren en festes que organitza el barri (Casal d’avis, Festa de la Primavera,…).

LA CORAL DE L’ESCOLA

“Els Cors de Ciutat Vella” és una proposta que organitza el Districte de Ciutat Vella per fomentar l’aprenentatge de la música i la llengua catalana a través del cant coral. A l’escola tenim dues corals, la dels petits, des de P5 fins a 1r i la dels grans, des de 2n fins a 6é. Gràcies a la col·laboració de l’Escola de Músics i JPC, cada mes de juny, celebrem un concert de cloenda al Palau de la Música Catalana obert a les famílies.

PROGRAMA DE DANSA DEL CENTRE CÍVIC DEL BARRI

Els alumnes d’educació infantil (P3,P4 i P5) participen en els tallers de música que ofereix el centre cívic. Els alumnes de 4t i 5è participen en el dia internacional de la dansa que es celebra a finals d’abril i a on les tres escoles del barri de la Barceloneta es troben a la Plaça del poeta Joan Boscà per participar en el flashmob que han preparat.

TEATRE MUSICAL

Els alumnes de 6è fan un taller de teatre musical amb l’objectiu d’entendre i millorar el català d’una forma més divertida. A través del teatre i la música transmetem als nostres alumnes valors socials i culturals essencials per a la nostra societat. Gràcies a l’Escola de Músics i JPC de Barcelona, els alumnes preparen cada curs una obra de teatre musical diferent que després representaran al Centre Cívic del Barri per a les famílies i els alumnes de l’escola.